Politica

Raed Arafat: Trebuie oprit microfonul tuturor celor care dezinformează și spun oamenilor să nu se vaccineze

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că „trebuie oprit microfonul” celor care „dezinformează și spun oamenilor să nu se vaccineze”.
„Trebuie oprit microfonul tuturor care vin şi dezinformează şi spun oamenilor să nu se vaccineze, pur şi simplu. Şi i-aş lăsa pe oamenii care se pricep la acest domeniu să explice de ce trebuie să se vaccineze. Am trecut printr-o perioadă grea, printr-o perioadă de dezinformări, de toate posibilităţile prin care să convingem oamenii să nu respecte, să nu aibă încredere în ce spun autorităţile”, a declarat secretarul de stat, citat de Agerpres.

Oficialul susține că a venit „momentul în care să facem așa”.
„Măcar două-trei luni, după care putem să continuăm cum vrem, dar în acest moment trebuie oprit microfonul, cel puţin cel oficial, de la televiziuni, de la radiouri. Facebook şi YouTube o să permită să facă ce vor acolo, dar măcar la dezbateri să ne îndreptăm către a sfătui populaţia corect, pe linie sanitară, cu sfaturile care sunt bazate ştiinţific şi să explicăm de ce este mai bine să te vaccinezi decât să rămâi nevaccinat şi ce poate să se întâmple cu tine şi cu familia dacă rămâi nevaccinat”, a adăugat Raed Arafat.

Șeful DSU a fost sâmbătă la Ciolpani, la Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției, unde a sosit ajutorul oferit de Danemarca pe baza Mecanismului European de Protecție Civilă. Ajutorul constă în 15 ventilatoare și opt concentratoare de oxigen necesare pentru tratarea bolnavilor de COVID-19.

sursa

Citeste si...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *