Sanatate

Raed Arafat: „Trebuie să învăţăm să trăim cu virusul”

Raed Arafat: "Trebuie să învăţăm să trăim cu virusul"
Raed Arafat: „Trebuie să învăţăm să trăim cu virusul”

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, este de părere că România nu a ajuns încă în vârful epidemiei de coronavirus.

Totuși, Raed Arafat a putut face o estimare legată de o eventuală dată la care restricțiile implementate de autorități, prin mai multe ordonanţe militare, ar putea fi relaxate.

Poate vom avea un platou, apoi începem să scădem. Vom putea spune mai multe după perioada Paștelui sau la finalul lui aprilie. La acest moment, dacă ne relaxăm prea devreme, riscăm să explodeze situația și să nu o putem controla”, a declarat Raed Arafat, care vede totuși o rază de speranță, afirmând că nu putem rămâne izolați pe viață și, dacă vom continua să respectăm regulile impuse de autorități, ne vom obișnui cu acest stil de viață, până la apariția unui vaccin și la eradicarea virusului.

Trebuie să învățăm să trăim cu acest virus”, spune Arafat, care a subliniat că nu este momentul încă pentru o relaxare a măsurilor impuse de starea de urgență, care a fost prelungită în România cu încă 3 de zile.

România se apropie de un platou al infecției

Și Premierul țării a declarat, într-o intervenție la B1TV, că se observă o tendință de apropiere de un platou, adică de un număr constant de cazuri noi, dar suntem departe de momentul în care să ne relaxăm, făcând apel la cetățeni să respecte în continuare condițiile de izolare.

Mai mult, Ludovic Orban a explicat că o parte dintre echipamentele de protecție specifice luptei cu COVID-19 sunt produse pe plan intern.

Deja se produc în România măști chirurgicale, combinezoane, substanțe dezinfectante, iar numărul producătorilor va crește. Avem încredere că, după 15 aprilie, vor putea pune în funcțiune utilajele achiziționate”, a declarat prim-ministrul României.

sursa

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *