Politica

Raluca Turcan: Nu va scădea niciun venit nici în Sănătate, nici în Educaţie

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a dat asigurări, marți, că niciun salariu din Educație și Sănătate nu va scădea după elaborarea noii Legi a salarizării. Turcan a mai spus că acum în sistemul public există dezechilibre uriaşe din cauza excepțiilor peste excepții care au tot fost adăugate la lege. Așa se face că salarizarea unitară numai unitară nu e.

Raluca Turcan, despre sporurile și salariile bugetarilor

„Dacă acele sporuri sunt date pentru toţi angajaţii, de ce să nu fie incluse în salariul de bază, reaşezat salariul de bază pe grilă, iar dacă ajungi să dai un spor, acela să fie pentru condiţii excepţionale de muncă sau motivaţional.

Ca să răspund scurt şi ferm: nu va scădea niciun venit în Sănătate. Punct. Nu va scădea niciun venit nici în Sănătate, nici în Educaţie, pentru că vorbim despre sporuri care se dau fie pentru anumite specialităţi, fie pentru anumite activităţi, şi atunci se face o reaşezare pe grila de salarizare a respectivelor profesii”, a declarat Raluca Turcan, pentru Digi24.

Ministrul liberal al Muncii a insinuat apoi că s-a ajuns la dezchilibre majore privind salarizarea din cauza PSD: „E o metodă simplă, care s-a mai aplicat în 2010 şi 2011 şi a dat rezultate, doar că după aceea ghiciţi ce majoritate parlamentară a venit şi a creat iarăşi excepţii şi excepţii, iar legea unitară a ajuns să fie profund neunitară”.

Turcan a mai dat apoi de înțeles că social-democrații critică memorandumul elaborat de Ministerul pe care îl conduce tocmai pentru că se simt cu musca pe căciulă: „Există o tendinţă de dezinformare în special din partea unor politicieni care se simt oarecum vinovaţi pentru că după atâta timp petrecut la guvernare avem în sistemul public de salarizare nişte inechităţi crase, nişte dezechilibre uriaşe, soldate cu costuri din banii publici, pentru că orice inechitate în sistemul public de salarizare a condus la procese în justiţie, recuperări salariale”.

sursa

Citeste si...