Scitech

Rapoartele Covid-19 de la Google folosesc date despre locații pentru a arăta ce regiuni se supun comenzilor de ședere la domiciliu

Rapoartele Covid-19 de la Google folosesc date despre locații pentru a arăta ce regiuni se supun comenzilor de ședere la domiciliu
Rapoartele Covid-19 de la Google folosesc date despre locații pentru a arăta ce regiuni se supun comenzilor de ședere la domiciliu

O mare parte din lume este în blocaj pentru a ajuta la încetinirea răspândirii Covid-19, dar știind câte persoane respectă regulile poate fi dificil.

Acolo intră Google. Gigantul de căutare folosește date despre locația Google Maps de la persoane care au acceptat să își împărtășească istoricul pentru a arăta cine stă și lucrează acasă.
În Rapoartele sale de mobilitate comunitară Covid-19 , Google folosește date anonimizate de la utilizatori din 131 de țări – unele regiuni arată stat și județ – pentru a arăta tendințele lor de mișcare. „În niciun moment nu vor fi disponibile informații de identificare personală”, a declarat compania.

Informațiile se referă la șase categorii: comerț cu amănuntul și recreere (restaurante, cafenele, centre comerciale etc.), produse alimentare și farmacie (piețe alimentare, depozite alimentare, magazine de droguri etc.), parcuri, plaje publice, porturi etc. stații, locuri de muncă și reședințe. Google spune că informațiile acoperă ultimele câteva săptămâni până la ultimele 48 – 72 de ore.
Pe măsură ce comunitățile globale răspund la pandemia COVID-19, s-a accentuat tot mai mult strategiile de sănătate publică, cum ar fi măsurile de distanțare socială, pentru a încetini ritmul de transmitere”, a scris Google Geo SVP, Jen Fitzpatrick. „În Google Maps, folosim date agregate, anonimizate, care arată cât de ocupate sunt anumite tipuri de locuri – ajutând la identificarea când o afacere locală tinde să fie cea mai aglomerată. Am auzit de la oficialii de sănătate publică că acest tip de date agregate, anonimizate ar putea să fie de ajutor, deoarece iau decizii critice pentru a combate COVID-19 „.

În timp ce rapoartele sunt concepute în principal pentru a ajuta oficialii de sănătate publică, oricine le poate accesa selectând o țară și descărcând PDF-ul.

În New York, care a fost lovit în mod deosebit de greu de Covid-19, circulația către retail și recreere a scăzut cu 62%, în timp ce mobilitatea stațiilor de tranzit este în scădere cu 68%.

Am auzit la începutul acestei luni că guvernul SUA ar putea colabora cu firme tehnologice pentru a urmări răspândirea Covid-19 folosind date despre locația telefonului, iar mai târziu a fost dezvăluit că această mișcare va fi urmărită folosind date colectate din anunțurile mobile .

De asemenea, am auzit că controversata firmă NSO Group face spyware care urmărește și prezice răspândirea virusului.

Guvernele din mai multe alte țări, inclusiv India, Taiwan și Singapore, utilizează, de asemenea, date despre locație pentru a monitoriza infecțiile noi cu coronavirus.

Citeste si...