Stiri Nationale Si Internationale.

Răsturnare de situație în cazul românului condamnat la MOARTE în Malaezia pentru trafic de droguri


A venit ANUNȚUL MOMENTULUI! Răsturnare de situație în cazul românului condamnat la MOARTE în Malaezia pentru trafic de droguriIonuț Alexandru Gologan, românul condamnat la moarte în Malaezia pentru trafic de droguri, este la un pas de a scăpa de pedeapsa cu moartea.

Vestea vine în contextul în care, în urmă cu două zile, a intrat în dezbaterea Parlamentului din Malaezia un proiect de lege care să ducă la abolirea pedepsei capitale.

Până la urmă, decizia finală a fost amânată, dar Guvernul a anunțat că oferă puteri discreționare judecătorilor în legătură cu 11 infracțiuni care până acum duceau la pedeapsa cu moartea: infracțiuni legate de terorism, crimă și uz de armă etc.

Guvernul din Malaezia vrea ca, până la finalul lui 2019, să propună trei variante pentru schimbarea codului penal: prima se referă la abolirea totală a pedepsei cu moartea, a doua la desființarea legilor care fac referire la obligativitatea judecătorilor de a acorda pedepse cu moartea în cazul în care inculpatul este găsit vinovat.

În fine, scrie sursa citată, a treia variantă se referă în mod direct la cazul lui Gologan: pedepsele cu moartea pentru trafic de droguri să fie comutate în închisoare pe viață.
Publicația reamintește că Ionuț Alexandru Gologan a fost condamnat definitiv la moarte în ianuarie 2016, după ce cu 4 ani înainte a fost prins cu 2,5 kilograme droguri pe aeroportul din Kuala Lumpur. În tot acest timp, din România s-au făcut mai multe demersuri diplomatice pentru îmbunătățirea situației românului.

B1.ro

Distribuie


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *