Actualitate

Raul Castro a anunțat că va renunța la funcția de președinte al Cubei

Raul Castro a anunțat că va renunța la funcția de președinte al CubeiRaul Castro a anunțat, ieri, că va renunța la funcția de președinte al Cubei la data de 19 aprilie 2018, zi în care în această țară vor avea loc alegeri prezidențiale, însă va rămâne în fruntea Partidului Comunist din Cuba, relatează Abc News.
Anunțul lui Raul Castro a fost făcut joi în cadrul unui discurs susținut în fața Parlamentului cubanez, acesta confirmând că va renunța la funcția de președinte în luna aprilie a anului 2018.

”Atunci când noua Adunare Națională se va constitui la 19 aprilie, al doilea și ultimul meu mandat ca șef de stat se va sfârși. Cuba va avea un nou lider”, a declarat Castro, citat de ziarul Juventud Rebelde, adăugând că va rămâne în fruntea Partidului Comunist cubanez.

Totodată, Parlamentul de la Havana a decis ca în luna aprilie a anului următor să fie organizate alegeri prezidențiale.

Raul Castro, în vârstă de 86 de ani, a ajuns liderul Cubei în 2006, după ce fratele său, Fidel Castro, a făcut un pas în spate din cauza unor probleme de sănătate, însă Raul Castro a devenit oficial președintele Cubei abia în anul 2008.

2018 va fi primul an din ultimele șase decenii în care Cuba nu va avea un președinte din familia Castro. Actualul vicepreședinte al Cubei, Miguel Diaz-Canel, are cele mai mari șanse să devină viitorul președinte al acestei țări, moment ce poate marca o deschidere a Havanei față de Statele Unite.

Reporterntv.ro

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *