Actualitate

Reacția Coreei de Nord la discursul lui Trump: „Nu ne pasă ce spune acest câine nebun”

Reacția Coreei de Nord la discursul lui Trump: “Nu ne pasă ce spune acest câine nebun”Nord-coreeni au urmărit îndeaproape vizita efectuată de președintele american Donald Trump în Asia, dar după discursul ținut în fața parlamentului de la Seul, un oficial a transmis pentru CNN că nu îi interesează ce are de spus liderul de la Casa Albă.

Deși tonul liderului american a fost mult mai supus – și el a propus ceea ce unii au perceput ca o ramură de măslini – oficiali de la Phenian care au fost autorizați să vorbească pentru CNN, au declarat că atunci când vine vorba de Trump „nu ne pasă ce spune acest câine nebun, pentru că am auzit deja dest”.
Phenianul îl acuză pe Trump și Statele Unite de intensificarea tensiunilor la un nivel nemaivăzut după încheierea războiului coreean în 1953. Ei spun ceea ce contează sunt acțiunile președintelui, nu cuvintele sale, indicând cele trei portavioane și un submarin nuclear prezente în largul coastei Peninsulei Coreea.

„Statele Unite ne amenință cu portavioane nucleare și cu bombardiere strategice. Ne provoacă, dar vom contracara aceste amenințări prin consolidarea puterii justiției pentru a elimina cauza principală a agresiunii și război”, au spus oficialii nord-coreeni.

Aflat într-o vizită oficială în Coreea de Sud, președintele american Donald Trump i-a transmis lui Kim Jong-un un mesaj în care îi spune că încă mai este timp pentru negocieri.

„Nu ne subestimaţi! Nu ne puneţi la încercare!”, a avertizat el.

Trump a condamnat ”fantezia întunecată” a regimului de la Phenian în parlamentul sud-corean, dar nu a mai avut un discurs la fel de agresiv la adresa lui Kim Jong-un, așa cum ne-a obișnuit cât timp se afla la Washington.

Totuși, președintele american i-a avertizat pe nord-coreeni să nu subestimeze și nici să nu pună la încercare forța pe care Statele Unite și partenerii săi o au în zonă.

Libertatea.ro

Citeste si...