Actualitate

Retinuti pentru inselaciune de catre Politia Capitalei

Joi, 28 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au reţinut un bărbat şi o femeie, în vârstă de 41, respectiv 25 de ani, bănuiţi de săvârşirea unei infracţiuni de înşelăciune, după ce ar fi distras atenţia angajatului unei societăţi comerciale şi i-ar fi vândut drept autentice mai multe bijuterii, din metal comun, prejudiciul creat fiind estimat la 30.000 de lei.

La data de 21 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 1 au fost sesizaţi prin intermediul 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că persoane necunoscute s-au prezentat la societatea comercială unde acesta lucrează, cu intenţia de a vinde mai multe bijuterii din aur, iar după negocierea unui preţ, respectiv 30.000 de lei, bănuiţii au schimbat bijuteriile din aur cu unele dintr-un metal comun, reuşind să distragă atenţia angajatului, după care au părăsit incinta, cu suma de bani, fără a rămâne pentru întocmirea actelor necesare tranzacţiei.

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că fapta reclamată ar fi fost săvârşită de către un bărbat şi o femeie, aceştia fiind identificaţi şi ulterior depistaţi, în momentul în care încercau să-şi ridice paşapoartele, existând date conform cărora intenţionau să părăsească teritoriul României.

Cei doi au fost conduşi pentru audieri la sediul Secţiei 1 Poliţie, asupra femeii fiind găsite, în urma controlului corporal efectuat, mai multe bijuterii din metal de culoare galbenă, printre care brăţări, inele, pandantive, cercei şi un ceas de culoare aurie, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, a fost pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, cu cei în cauză în stare de reţinere.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.