Actualitate

REŢINUŢI PENTRU TENTATIVĂ LA FURT CALIFICAT ŞI COMPLICITATE LA TENTATIVĂ LA FURT CALIFICAT

Vineri, 15 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au reţinut doi bărbaţi, de 45, respectiv 46 de ani, bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de tentativă la furt calificat, respectiv complicitate la tentativă la furt calificat, fapte comise pe raza sectorului 3.

La data menţionată, poliţişti din cadrul Secţiei 12 Poliţie au fost sesizaţi de către o femeie, prin sistem 112, cu privire la faptul că, în jurul orei 10.30, în timp ce se afla la domiciliu, două persoane necunoscute au încercat să pătrundă în locuinţă, iar în momentul când au auzit zgomote în interior, au părăsit zona cu un autoturism inscripționat în regim de taxi.

În urma activităţilor investigativ-operative, autoturismul în cauză a fost depistat în trafic, la scurt timp, pe un bulevard din sectorul 3. Ocupanţii, doi bărbaţi, de 45, respectiv 46 de ani, ambii cunoscuţi cu preocupări de natură infracţională pe linia furturilor din locuinţe, au fost imobilizaţi şi conduşi pentru audieri la sediul Serviciului de Investigaţii Criminale Sector 3.

În urma probatoriului administrat, în sarcina celor doi s-a stabilit că vineri, 15 ianuarie a.c., în jurul orei 10.30, în baza unei înțelegeri prealabile cu bărbatul de 46 de ani, care l-a transportat cu maşina la adresa din sectorul 3 și care i-a asigurat paza locului pentru a nu fi surprins, bărbatul de 45 de ani ar fi încercat să pătrundă în interiorul apartamentului cu scopul de a sustrage bunuri.
Faţă de cei doi bărbaţi s-a dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore.
Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigaţii Criminale Sector 3, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de tentativă la furt calificat, respectiv complicitate la tentativă la furt calificat cu cei în cauză în stare de arest preventiv.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Citeste si...

Antena24.ro

Redactia Antena24.ro info@antena24.ro