Stiri Nationale Si Internationale.

Romania in pierdere! Daca vor mai fi extrase zacaminte din Marea Neagra, Romania ramane fara gaz!


Alerta pentru Romania, deoarece daca vor mai fi extrase zacaminte din Marea Neagra, Romania va ramane fara gaze, relateaza b1.ro.

Peste 14 ani, toate rezervele de gaza din Romania sunt pe aproape epuizate, scoaterea de zacaminte din Marea Neagra este o conditie sine-qua-non pentru a miza inainte pe aceasta sursa de energie a tarii.

“Pentru a evita creşterea semnificativă a dependenţei de importuri, chiar dacă acestea vor fi disponibile din surse şi prin rute alternative, este necesară dezvoltarea zăcămintelor offshore descoperite în ultimii ani în Marea Neagră.

Aceasta este o condiţie sine-qua-non pentru a putea miza pe gazul natural în mixul energiei electrice”, se arată în strategie.

“Datele furnizate de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, inserate în proiect, arată că rezervele de gaze ale ţării, fără cele din Marea Neagră, sunt de 153 de miliarde de metri cubi, care, la o producţie anuală de 10,5 miliarde de metri cubi, ar fi suficiente pentru 14,6 ani.

În 2025, producția de gaze din Marea Neagră va atinge punctul maxim.

România îşi propune creşterea consumului de gaze naturale în industria internă şi exportul unor produse finite care utilizează ca materie primă şi gazele naturale, au mai arătat autorii proiectului”, scrie economica.net.

Distribuie


Lasă un răspuns