Romania intra in criza! Anunt devastator care se va intampla in urmatoarele zile, romanii trebuie sa stie acest lucru!

Romania intra intr-o criza mare, deoarece statul are imprumuturi mari la UE, iar leul scade foarte tare, euro a urcat incredibil de mult, Ministerul Finantelor nu mai gaseste bani ieftini in piata locala, relateaza jurnalmm.ro.

Este un bilanţ succint, din perspectiva pieţelor financiare, al primei luni care s-a scurs de la învestirea Guvernului Grindeanu. Bugetul pe 2017 îşi croieşte încă drum prin procedurile parlamentare.

„Evoluţiie recente de pe piaţa internă, aprobarea Ordonanţei de Urgenţă controversate privind infracţiunile de corupţie şi protestele masive, au rezultat într-un sentiment negativ din partea investitorilor faţă de activele în leu românesc (titlurile de stat şi cursul de schimb)”, notează analiştii grupului austriac Raiffeisen într-un buletin de investiţii.

Tensiunea actuala din Romania este mare, din cauza protestelor mari si rivalitatea dintre guvernuri, a provocat ca leul sa scada cu 1% doar intr-o singura zi fata de euro, iar aceasta scadere este mare din ultimi doi ani, care a adus moneda românească pe minus faţă de sfârşitul anului trecut.

Leul a revenit uşor în următoarele două şedinţe, însă nu a mai ajuns la nivelul anterior zilei de miercuri.

Randamentul eurobondurilor româneşti în euro, cu maturitatea în 2028, a ajuns pe 1 februarie la 2,8%, cel mai ridicat nivel de la începutul anului, în creştere cu 11% faţă de cotaţia de 2,52% din 5 ianuarie, ziua învestirii guvernului Grindeanu.

MFP a planificat împrumuturi de 4,215 miliarde de lei de la băncile comerciale în februarie 2017, din care 3,9 miliarde de lei prin şapte licitaţii de certificate de trezorerie şi obligaţiuni de stat şi 315 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.