Actualitate

România nu mai cumpără vaccinuri împotriva COVID-19

Autorităţile din România au anunţat că suspendă achiziţionarea vaccinurilor împotriva COVID-19, având în vedere interesul scăzut al populaţiei din ultima perioadă. Există, însă, o excepţie, a anunţat secretarul de stat Andrei Baciu.
România suspendă achiziţionarea de vaccinuri împotriva COVID-19, cu o singură excepţie!

Anunţul a fost făcut joi, 1 iulie, de către Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii şi vicepreşedintele al CNCAV.
Având în vedere lipsa de interes a românilor pentru vaccinare, în ultima perioadă, România a luat decizia să suspende livrările de vaccin, cu excepţia dozelor produse de Johnson&Johnson. Ţara noastră a primit deja solicitări din partea mai multor state pentru a-şi vinde dozele de vaccin pe care nu le utilizează. România a încheiat deja un acord cu Danemarca pentru vânzarea a 1,1 milioane de doze Pfizer.

“Am suspendat livrările de vaccin, cu excepția dozelor de la Johnson&Johnson. În această noapte sosesc 237.000 de doze de la Johnson&Johnson, iar suplimentar față de Danemarca, sunt solicitări din partea multor state și pentru care se lucrează în comun cu autoritățile care au responsabilități din MAE, premierul și Administrația Prezidențială și aici vom avea vești probabil săptămâna viitoare. Vom comunica atunci când se finalizează”, a declarat, joi, Andrei Baciu.

sursa

Citeste si...