Sanatate

România primește o nouă tranșă de vaccin anti-COVID-19 AstraZeneca

România primește o nouă tranșă de vaccinanti-COVID-19 AstraZeneca. Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților privind Vaccinarea anti-COVID-19 (CNCAV) anunță că o tranșă de 559.200 de doze din vaccinul Vaxzevria a intrat în țară și va ajunge luni, 31 mai la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Aproape 560.000 de noi doze de vaccin AstraZeneca, recepționate de România

”Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman”, se artă în comunicatul transmis de CNCAV.

Până acum, România a recepționat 2.438.800 de doze de vaccin anti-COVID-19 dezvoltat de compania AstraZeneca. Acest tip de ser este utilizat în țara noastră din data de 15 februarie, până acum fiind administrate 792.026 de doze.

sursa

Citeste si...