Stiri Nationale Si Internationale.

România va avea reprezentanți la recepția de primire a delegației SUA în Israel, cu o zi înainte de mutarea oficială a ambasadei americane la Ierusalim


România va avea reprezentanți la evenimentul de primire a delegației americane în Israel, cu o zi înainte de deschiderea noii Ambasade a Statelor Unite de la Ierusalim, informează i24news.tv. Alături de țara noastră Austria, Cehia și Ungaria sunt alte state din blocul comunitar care își vor avea reprezentanți la ceremonie, distanțându-se astfel de poziția UE în privința mutării reprezentanței diplomatice din Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim.

Delegații americani, printre care Ivanka Trump, fiica liderului de la Casa Albă, și soțul ei, consilierul prezidențial, Jared Kushner, sunt așteptați să ajungă duminică în Israel.
„Mă întorc la Ierusalim cu mare bucurie. Sunt onorată să să fac parte din distinsa delegație care îi va reprezenta pe președintele Trump, Administrația sa, și poporul american la ceremonia de deschidere a noii noastre ambasade din Ierusalim, Israel. Așteptăm cu nerăbdare să sărbătorim 70 de ani de la înființarea statului Israel (…). Ne vom ruga pentru potențialul imes al viitorului alianței SUA-Israel și ne vom ruga pentru pace”, a scris Ivanka Trump pe o rețea socială.

La eveniment au fost invitați 86 de ambasadori străini din Israel, 40 dintre aceștia confirmând deja participarea, potrivit sursei citate. Deși cei mai muulți dintre diplomații din țările europene au refuzat invitația, Austria, Cehia, România și Ungaria vor fi reprezentate la recepția de primire organizată duminică.

De altfel, România, Cehia și Ungaria au blocat o declarație a UE prin care se condamna mutarea ambasadei americane la Ierusalim.
Statele Unite își vor muta reprezentanța diplomatică de la Tel Aviv la Iersualim luni, după ce președintele Donald Trump a anunțat în luna decembrie că SUA recunosc Ierusalimul drept capitala statului Israel.
După SUA, și Guatemala și Honduras au anunțat că își vor muta ambasadele, deschiderea noii reprezentanțe diplomatice a Guatemalei la Ierusalim, fiind programată pe 16 mai.

B1.ro

Distribuie


Lasă un răspuns