Trimite-ne imagini si mesaje pe WhatsApp - 0757477968

Ne puteti contacta prin e-mail: info@antena24.ro sau pe facebook: facebook.com/antena24.ro

Actualitate

Românii care se întorc dintr-o țară străină vor intra în autoizolare, în loc să stea în carantină instituționalizată

Românii care se întorc dintr-o țară străină vor intra în autoizolare, în loc să stea în carantină instituționalizată
Românii care se întorc dintr-o țară străină vor intra în autoizolare, în loc să stea în carantină instituționalizată

România trece de la starea de urgență la starea de alertă începând cu 15 mai,astfel că măsurile de izolare şi distanţare socială încep să fie relaxate gradual.

În continuare rămân multe reguli de respectat, printre care se numără distanțarea socială, purtarea obligatorie a măștii de protecție în spațiile publice închise, dar și reglementările pentru deplasarea în afara granițelor țării și întoarcerea în România dintr-o țară străină.
Una dintre principalele modificări aduse de starea de alertă este că cei care se întorc în România nu vor mai intra obligatoriu în carantină instituționalizată, ci vor rămâne în izolare la domiciliu. Această măsură se aplică chiar și celor care se întorc din statele incluse în zonă roșie.

Românii care revin în țară, dar împart domiciliul cu alte persoane, vor merge în adăposturile puse la dispoziție de stat

Persoanele care locuiesc alături de alte persoane și nu pot rămâne singuri acasă pe parcursul celor 14 zile de carantină, sau solicită acest lucru pentru a nu își expune familia, sunt trimiși în carantină instituționalizată, cu suportarea costurilor, a spus Raed Arafat.

Lista cu țările cele mai afectate de pandemie, numite zone roșii poate fi consultată pe site-ul Institutului de Sănătate Publică.
Măștile de protecție, o măsură obligatorie după data de 15 mai

După 15 mai, se va renunța la restricțiile privind deplasările individuale în spațiile publice. Totuși rămân în vigoare mai multe rmăsuri pe care oamenii trebuie să le respecte în continuare. Una dintre aceste măsuri anunțate de autoritățile române după ieșirea din starea de urgență este purtarea măștilor de protecție în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun.

”Una dintre măsuri este cea cu masca de protecție. Am decis ca după data de 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spațiile publice închise și atunci când folosim transportul public în comun. Această măsură nu este limitată în timp. Vom putea să renunțăm la purtarea măștii poate la anul, când această pandemie va fii sub control și nu mai există riscul infectării”, spunea Klaus Iohannis încă din 21 aprilie.

sursa

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *