Trimite-ne imagini si mesaje pe WhatsApp - 0757477968

Ne puteti contacta prin e-mail: info@antena24.ro sau pe facebook: facebook.com/antena24.ro

Politica

Românii nu scapă de amenzi nici după 15 mai

Românii nu scapă de amenzi nici după 15 mai
Românii nu scapă de amenzi nici după 15 mai

Începând cu 15 mai, în România va începe prima etapă a relaxării restricțiilor, odată cu trecerea de la stare de urgență la cea de alertă, pe fondul pandemiei de coronavirus, iar purtarea măştilor în spaţiile publice închise, inclusiv în magazine, mijloacele de transport în comun sau chiar la serviciu, va deveni obligatorie și va rămâne în vigoare până când pandemia de COVID-19 va fi combătută.
Românii nu scapă de amenzi nici după 15 mai

Potrivit declarațiilor ministrului de Interne, Marcel Vela, chiar și după ce starea de urgență expiră se vor mai acorda amenzi, pentru nerespectarea restricțiilor care vor mai rămâne valabile.

„Restricțiile care vor rămâne în vigoare, decise de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, vor avea același obiectiv: protejarea sănătății cetățenilor. Așadar, cei care încalcă regulile ce vor fi implementate în acea perioadă probabil că se vor gândi de mai multe ori, pentru că în actele normative emise vor fi prevăzute și măsuri coercitive”, a precizat ministrul.

Toți românii surprinși fără mască care să le acopere gura și nasul vor fi amendați

Potrivit ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, în prima săptămână după terminarea stării de urgență, cei ce nu poartă mască de protecție, vor primi un avertisment.

Din a doua săptămână de stare de alertă, toți cei care nu se conformează vor fi amendați cu sume cuprinse între 2000 și 20.000 de lei.

Una dintre sancțiunile anunțate este întocmirea dosarului penal

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, le-a recomandat cetățenilor care se întâlnesc cu persoane care nu poartă mască de protecție și care strănută, să apeleze numărul de urgență 112. Așadar, celor care nu se conformează la noile reguli de sănătate publică li se va întocmi dosar penal.

În plus, Vela a explicat, că la metrou, vor fi suplimenetate efectivele de agenți de poliție, care vor veghea că toți cei ce intră să aibă gura și nasul acoperite, în timp ce așteptarea pe peron și intrarea în vagon se vor face după anumite reguli. De asemenea, vor fi locuri special amenajate din care se vor putea achiziționa materiale sanitare.

Vor fi suficiente măști de protecție pentru a asigura nevoile populației

Premierul României, Ludovic Orban a declarat că a luat măsuri pentru a asigura stocuri suficiente măşti de protecţie pe piaţă şi că se așteaptă ca acestea să aibă prețuri decente la punctele de aprovizionare.

În plus, prim-ministrul a spus că în România se produc deja măşti chirurgicale, cu trei pliuiri, care oferă protecţie de 80 %, în 23 de unități în timp ce se fac și importuri.

Pentru persoanele care nu au venituri, care se afla sub pragul saraciei in baza anchetelor sociale, Orban a spus că Guvernul va pune la dispozitie măști, însă ceilalti cetateni vor trebui sa isi achizitioneze materialele de protecție din buzunarul propriu.

Românii au plătit 600 de milioane de lei pentru că nu au respectat regimul combaterii bolilor

Valoarea totală a contravențiilor aplicate de la începutul epidemiei până la momentul respectiv se ridica la aproximativ 600 de milioane de lei (aproximativ 120 de milioane de euro), iar peste 1600 de dosare penale au fost întocmite.

sursa

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *