Actualitate

Românul cu arsuri grave transferat în Belgia

Bărbatul din Constanța care a suferit arsuri grave și a fost transferat la un spital din Belgia, la o săptămână de la accident, a ajuns acolo cu rănile necurățate, având patru bacterii și o ciupercă luate din spitalele din România, acuză medicul Ciprian Isacu, cel care îl îngrijește pe pacient în Belgia.
Bărbatul are 52 de ani și a suferit arsuri pe 70% din suprafața corpului, după ce s-a electrocutat la locul de muncă. El a fost transferat, vineri, în Belgia, cu o aeronavă militară, după o săptămână de așteptare.

După accident, el fusese dus cu un elicopter SMURD la Iaşi, la Clinica de Arşi de la Spitalul Sfântul Spiridon, unde a fost ținut în secţia de Terapie Intensivă, iar înainte de a fi transferat în Belgia, el fusese mutat la Spitalul Floreasca din Capitală.

Într-o intervenție la un post TV, medicul care îl tratează pe bărbat în Belgia, Ciprian Isacu, a acuzat că pacientul a ajuns cu rănile neîngrijite, netratate și nespălate.

„Sunt patru bacterii, plus o ciupercă, dar astea sunt detalii. Am vorbit cu familia. E în viață, se luptă, l-am operat deja de trei ori. Există un risc minim la nivelul unui picior, dar o să treacă. (…) Mirosea și era cu niște comprese directe pe piele, nici măcar o cremă! Au făcut inciziile la fasciotomia de la Constanța la dreapta, dar n-au făcut în stânga, de aici riscul la nivelul membrului inferior stâng și restul… El a venit vineri, în fiecare zi i-a fost schimbat pansamentul și l-am operat de trei ori. Nu contează că n-a avut avion, că a fost zăpadă, că avionul era mic și s-a stricat! În perioada asta, trebuiau să-l desfacă tot și să-l curețe, să-l spele! Au produse, nu pot să spun că chiar nimic nu au! Apă cu săpun! Apa cu săpun n-a omorât niciodată pe nimeni! Când îmi spui că n-avem nimic, păi, atunci, Doamne iartă-mă, ce faceți acolo, la spital?!”, a spus dr. Ciprian Isacu.

sursa

Citeste si...