Extern

Rusia pe locul doi pentru totalul cazurilor de virus mondial

Rusia pe locul doi pentru totalul cazurilor de virus mondial
Rusia pe locul doi pentru totalul cazurilor de virus mondial

Rusia a confirmat mai mult de 232.000 de cazuri de coronavirus – al doilea număr mai mare din lume.

În ultimele 24 de ore, țara a raportat 10.899 de infecții, a zecea zi consecutivă a fost peste 10.000.

Printre persoanele infectate se află purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, Dmitry Peskov, transmite presa locală.

Este cel mai recent oficial de înaltă calitate, care a dat rezultate pozitive, după ce prim-ministrul Mikhail Mishustin a prins boala .

Știrea vine a doua zi după ce președintele Putin a ușurat blocarea țării . Muncitorii din fabrici și construcții au revenit marți la muncă, deși domnul Putin a dat regiunilor libertatea de a stabili restricții în funcție de circumstanțele locale.
În ciuda numărului mare de cazuri confirmate, numărul mortilor din Rusia este de numai 2.116.

Oficialii guvernamentali spun că programul de testare în masă al țării este responsabil pentru această rată scăzută a mortalității, însă mulți cred că numărul este de fapt mult mai mare.

Între timp, autoritățile din St Petersburg au stins un incendiu într-o unitate de terapie intensivă , care a ucis cinci pacienți cu coronavirus și a forțat evacuarea a aproximativ 150 de persoane.

Care este cea mai recentă din Rusia?
Presa locală a raportat marți că dl Peskov – purtătorul de cuvânt al președinției din 2012 – a testat pozitiv virusul și a fost acum în spital.

„Da, sunt bolnav. Primesc tratament”, l-au citat noi agenții.

Primul ministru Mishustin a rezultat pozitiv pentru coronavirus în urmă cu două săptămâni. De atunci, ministrul culturii Olga Lyubimova a fost, de asemenea, diagnosticat cu virusul, la fel ca ministrul construcțiilor, Vladimir Yakushev, și unul dintre adjuncții săi.

Domnul Peskov a declarat agenției de știri TASS că l-a întâlnit ultima dată pe președintele Putin în persoană cu mai mult de o lună în urmă. Domnul Putin lucrează de la distanță la reședința sa din afara capitalei, iar Kremlinul spune că sănătatea lui este bine protejată.

Președintele a anunțat sfârșitul a șase săptămâni de „zile nelucrătoare”, într-o adresă televizată, luni. Rușii au început să se întoarcă la muncă marți dimineață.

Sursa

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *