Trimite-ne imagini si mesaje pe WhatsApp - 0757477968

Ne puteti contacta prin e-mail: info@antena24.ro sau pe facebook: facebook.com/antena24.ro

Extern

Rusia trimite soldați, tancuri și obuziere către granița cu Ucraina. Reacția Kremlinului

Armata rusă îşi deplasează trupele aşa cum consideră ea”, a anunțat joi, într-o teleconferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

În ultimele zile au fost filmate în Rusia convoaie de echipament (tancuri, obuziere, camioane) și personal militar de-a lungul frontierei Ucrainei și în Crimeea. Statele Unite au anunțat că sunt îngrijorate în legătură cu o posibilă reizbucnire a conflictului armat în estul Ucrainei. În acest context, șeful statului major rus a discutat la telefon cu șeful statului major al armatei americane.

Evident, și Kremlinul s-a declarat ”îngrijorat” de o amplificare a tensiunilor în estul Ucrainei. ”Ne exprimăm îngrijorarea faţă de tensiuni tot mai puternice şi cu privire la faptul că, sub o formă sau alta, partea ucraineană ar putea să ia măsuri care să conducă la război. Noi nu vrem cu adevărat să vedem asta”, a declarat miercuri Dmitri Pesvov.
Comandantul forţelor armate ucrainene Ruslan Homceak a acuzat marţi Rusia că vrea să-şi consolideze prezenţa militară în apropierea frontierei cu Ucraina. El i-a acuzat pe separatiştii proruşi, susţinuţi de Moscova, de faptul că încalcă în mod sistematic armistiţiul.

sursa

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *