Stiri Nationale Si Internationale.

S-a dat legea! Interzis WC afara, amenziile sunt foarte mari. Mii de romanii vor fi afectati!


Mii de romanii vor fi afectati din cauza ca s-a dat legea pentru racordarea la canalizare, altfel amenziile vor fi foarte mari daca se vor maia vea WC in curtea gospodarului, relateaza stirescu.ro.

“Conform documentului, primarii trebuie să întocmească o listă cu toate persoanele fizice şi juridice care au acces la sistemul de canalizare, dar încă nu s-au branşat la acesta.

Lista va fi centralizată şi va fi pusă la dispoziţia Gărzii de Mediu, care va aplica amenzi celor care, în termen de trei luni de la un prim avertisment, nu se vor conforma”, notează Adevărul.

România este foarte aproape de declanşarea procedurii de infringement, din cauza faptului că nu s-a conformat prevederilor Directivei europene 91/271/EEC, al cărei termen de aplicare era 31 decembrie 2018, în sensul ca toţi locuitorii din aşezările mai mari de 2.000 de locuitori să aibă gospodăriile branşate la canalizare.

Astfel, riscăm penalităţi zilnice de sute de mii de euro şi returnarea fondurilor europene primite pentru construirea sistemelor de canalizare.

Amenda pentru nerespectarea legii este între 2.000 şi 4.000 de lei.

Distribuie


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *