Trimite-ne imagini si mesaje pe WhatsApp - 0757477968

Ne puteti contacta prin e-mail: info@antena24.ro sau pe facebook: facebook.com/antena24.ro

Sanatate

S-a descoperit că medicamentul pentru artrită reduce decesele la covid-19 sever

Ultimele știri despre coronavirus începând cu ora 17:00 din 11 februarie
S-a descoperit că medicamentul pentru artrită Roche tocilizumab reduce riscul de deces la pacienții cu covid-19 sever

Tocilizumab artrita de droguri reduce riscul de deces in randul grav bolnavi covid-19 pacienți, în funcție de rezultatele de la studiul RECUPERARE, care a testat o serie de tratamente potențiale pentru boală din martie anul trecut. Studiul a constatat că 29 la sută dintre pacienții cu covid-19 care au primit tocilizumab au murit în decurs de 28 de zile, comparativ cu 33 la sută dintre cei care nu au primit medicamentul. Tratamentul cu tocilizumab – vândut sub marca Actemra de către compania elvețiană Roche – a scurtat, de asemenea, timpul de recuperare și a redus cerința de ventilație mecanică. Studiul a inclus 2022 pacienți covid-19 alocați aleatoriu pentru a primi tocilizumab în plus față de îngrijirea lor standard și 2094 pacienți alocați numai îngrijirii standard, care pentru 82 la sută din toți pacienții din studiu au inclus tratament cu un steroid, cum ar fi dexametazona. Anul trecut, dexametazona a devenit primul medicament găsit pentru a reduce rata mortalitățiila pacienții cu covid-19. Cele mai recente rezultate indică faptul că tocilizumab oferă beneficii suplimentare atunci când este utilizat cu steroizi, cum ar fi dexametazona. „Folosit în combinație, impactul este substanțial”, a spus Martin Landray de la Universitatea din Oxford, unul dintre anchetatorii principali ai procesului. „După dexametazonă (steroizi), acesta este cel mai semnificativ avans în tratamentul covidului”, a declarat Athimalaipet Ramanan de la Universitatea din Bristol într-un comunicat .

Alte știri despre coronavirus

Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au publicat ghiduri actualizate, spunând că persoanele care au fost „complet vaccinate” împotriva covid-19 nu mai sunt sfătuiți să pună în carantină dacă sunt expuse la cineva care testează pozitiv pentru coronavirus. Acest lucru se aplică persoanelor care au avut ambele doze de vaccin covid-19 cu cel puțin două săptămâni în urmă. Cu toate acestea, CDC a spus că acest lucru nu înseamnă că persoanele complet vaccinate ar trebui să înceteze să ia măsuri de precauție și a adăugat că persoanele care au fost împușcate în urmă cu trei luni sau mai multe ar trebui să fie în continuare în carantină dacă sunt expuse, deoarece nu se știe cât timp este protecția împotriva covidului. 19 durează.

Oficialii americani din domeniul sănătății sfătuiesc oamenii din țară să ia în considerare purtarea a două măști una peste alta pentru a se proteja mai bine împotriva infecției cu coronavirus. Un raport al CDC a sugerat purtarea unei măști de pânză peste o mască chirurgicală de unică folosință sau îmbunătățirea potrivirii unei singure măști chirurgicale ca modalități de sporire a protecției.

Ar putea dura șase până la nouă luni pentru a produce și implementa vaccinuri covid-19 care acționează împotriva noilor variante ale coronavirusului, potrivit AstraZeneca. Compania britanică-suedeză a făcut această declarație după ce vaccinul său actual sa dovedit a fi mai puțin eficient împotriva variantei de coronavirus identificată pentru prima dată în Africa de Sud .

The Guardian a raportat că mai mult de 40% din personalul de la cel mai mare furnizor de îngrijiri la domiciliu din Marea Britanie nu a primit nicio doză de vaccin covid-19.

sursa

Citeste si...