Sanatate

S-a terminat cu silicoanele! Implanturile mamare, va fi interzise prin lege: „Decizia șoc care umple showbizul de lacrimi”

S-a terminat cu silicoanele! Implanturile mamare, va fi interzise prin lege: “Decizia șoc care umple showbizul de lacrimi”Veste rea pentru toate vedetele care vor sa-si puna implanturi mamare, adica mai pe romaneste silicoane, Franta este decisa sa interzica prin lege acest lucru, deoarece tot mai multe paciente se prezinta cu cancer din cauza acestor implante, relateaza b1.ro.

Protezele viyate sunnt cele care au o suprafaţă exterioară fabricată din silicon „macrotexturat”, adică rugos, sau din poliuretan. Retragerea acestora a fost decisă „având în vedere pericolul rar, însă grav, pe care implantarea lor este susceptibilă să îl constituie”.
În schimb, ANSM nu a optat pentru cea mai radicală soluţie, aceea de interzicere a tuturor implanturilor mamare texturate.

Începând din anul 2011, în Franţa au fost înregistrate 56 de cazuri de această formă rară de cancer la femeile purtătoare de implanturi mamare, marea majoritate texturate.

Trei femei au murit din aceasta cauza recent in Franta.

Această boală rămâne una rară, 500.000 de femei purtând implanturi în Franţa.

 

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *