Actualitate

S-a STINS DIN VIAȚĂ în spital! Moartea Denisei naște multe SEMNE DE ÎNTREBARE!

S-a STINS DIN VIAȚĂ în spital! Moartea Denisei naște multe SEMNE DE ÎNTREBARE!S-a STINS DIN VIAȚĂ în spital! Moartea Denisei naște multe SEMNE DE ÎNTREBARE! Să fie cumva VINA MEDICILOR?!
Anchetă complicată despre o fetiță moartă în condiții suspecte la Spitalul Județean Satu Mare. Copila de numai un an și două luni s-a stins, în urma unei crize de epilepsie pe care medicii credeau o pot ține sub control. Cazul a intrat în atenția procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare care vor să afle cine se face vinovat pentru moartea copilei.

Cazul fetiței a intrat în atenția anchetatorilor, în urma unui mesaj publicat pe Facebook de Adina R, care ar fi medic în Satu Mare.

Fetița, care s-a stins din viață, se numește Denisa Nicoleta. De când a văzut lumina zilei, copila a trăit alături de părinți într-o colibă de pe malul Someșului. În luna ianuarie, micuța a fost luată de la părinți și plasată în grija unui asistent maternal, în urma unei anchete a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Satu Mare.
Pentru că părinții ei trăiesc într-o sărăcie lucie, Denisa Nicoleta nu are certificatul de naștere și nici medic de familie.

Fetiță moartă în condiții suspecte la Spitalul Județean Satu Mare. Procurorii iau în calcul toate ipotezele

Pe 26 mai, fetiței i s-a făcut rău, iar asistenta maternală, care o are în grijă, a sunat la 112. Copila a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, unde a murit în condiții suspecte.

„La Urgență, știind că este un copil care a fost adus în urma unei crize epileptice, l-au ținut vreo 5-6 ore acolo, investigații, analizele de sânge au venit în vreo 4-5 ore, poate nu considerau că e urgență. Nu s-au repetat crizele cât a stat în Urgență, dar totuși s-au gândit să o interneze. Pe Secția de Pediatrie, zic eu, din punct de vedere al unuia care n-a studiat Neurologie sau NeuroPediatrie, a intrat în status epilepticus. Medicul de serviciu (nu știu dacă era Pediatru, Neurolog, Medic de Familie) i-a administrat de două ori cate 5 ml de Diazepam intramuscular (în ghidurile de Neurologie zice că se administrează 0,3-0,5 ml /kg corp intravenos lent sau intrarectal pentru a preveni riscul de apnee, hipotensiune arterială). Fetița având doar 8 kg, puteți să faceți un calcul simplu și veți constata că a primit o doză cam mare. Normal că a facut stop cardio respirator, fără nicio șansă de a mai fi salvată”, a scris Adina R, cea care a făcut public cazul.

Procurorii au deschis o anchetă pentru moarte suspectă. Anchetatorii nu exclud nicio variantă. Aceștia vor să afle dacă a fost vorba despre un accident, o agresiune sau despre o culpă medicală.

Clickpolitic.ro