Actualitate

SALARIILE ROMANILOR! Guvernul se ascunde cu aceasta veste, romanii isi pierd…

Veste soc pentru toti romanii, Guvernul Romaniei ascunde acest lucru, relateaza www.economica.net.

In acest moment Romania este la jumatatea clasamentului european in ce priveste actiunea fiscala a muncitorului, potrivit unei statistici recente a Consiliului Fiscal.

PSD vine cu masuri drastice incepand din anul 2018.

Aşadar, socotit la venitul brut, 49% din bani îi revin statului, sub formă de taxe şi contribuţii, şi 49% reprezintă banii în mână ai salariatului.

Cea mai mică povară fiscală, adică cea mai mică pondere a taxelor în venitul brut se înregistrează în Cipru (locul 28, taxele au o pondere de doar 9% din venitul brut al salariatului), Malta (27, cu o pondere a taxelor de 19%) şi Finlanda (locul 26, cu 32% pondere a taxelor).

O comparaţie a poverii fiscale între România şi statele europene este necesară în condiţiile în care noua putere politică de la Bucureşti anunţă, cel puţin declarativ, în programul de guvernare, o reducere semnificativă a taxării muncii.

În primul rând, în programul de guvernare al PSD se vorbeşte despre impozit zero pe venit pentru salariile brute mai mici de 2.000 de lei, şi de un impozit de 10% pentru salariile de peste 2.000 de lei, în condiţiile în care cota unică de impozitare a veniturilor este acum de 16%.

Măsurile ar urma să intre în vigoare la data de 1 ianuarie 2018.