Actualitate

”Săptămâna asta trebuie să omorâm pe cineva!”. Mărturia asasinilor de la Călărași

”Săptămâna asta trebuie să omorâm pe cineva!”. Mărturia asasinilor de la CălărașiLa capătul unei săptămâni de investigații, în care au fost auditate sate întregi, polițiștii din Călărași i-au prins pe cei doi asasini autostopiști care, într-un atac extrem de brutal, i-au tăiat gâtul unui bărbat și i-au înfipt cuțitul în spate soției acestuia. La audieri, Sorin Andrei (18 ani) și Ionuț Cristian (16 ani), ambii elevi, au recunoscut că au plănuit crima timp de o săptămână. ”Săptămâna asta trebuie să omorâm pe cineva!”, și-au spus ei înainte de crimă.

Vecini în satul călărășean Drajna Nouă, Sorin și Cristian își tot spuneau că, prieteni fiind, ar trebui să aibă și o mașină la ”comun” pe care să o folosească împreună ori de câte ori e nevoie. Însă, banii păreau să fie marele obstacol aflat în calea împlinirii dorinței de a avea un autoturism motiv pentru care au urzit un plan diabolic. S-au gândit să ucidă pe cineva, să-i ia banii și, de ce nu, chiar autoturismul. În teorie, totul era pregătit. Urmau să iasă pe drumul național care trece pe lângă așezarea lor natală, să pozeze în autostopiști și apoi să atace…
”Săptămâna asta trebuie să omorâm pe cineva! Trebuie să facem rost de bani și de mașină!”, își tot spuneau elevii care urmau să comită atacul deosebit de brutal căruia i-au căzut victime întâmplătoare soii Constantin.
Armele folosite în atac, două cuțite de tip ”fluture”, cumpărate de la un magazin din Slobozia
Conform planului, elevii-asasini s-au înarmat cu două cuțite tip ”fluture”, cu lamele de vreo 20 de centimetri, pe care le-au cumpărat de la un magazin din Slobozia. Apoi, când au considerat că sunt pregătiți să ucidă, au ieșit pe marginea DN3A, șosea care e lipită de Drajna, locul unde s-au urcat în autoturismul soților Ion și Viorica Constantin. Fără să-și vorbească măcar un cuvânt, după câțiva kilometri, cei doi criminali au acționat în același timp de pe bancheta din spate. Cu o mișcare precisă, Sorin i-a tăiat gâtul șoferului, iar Cristian, ceva mai neîndemânatic, a ratat, din fericire, aorta victimei din fața sa și a înfipt cuțitul în spate soției bărbatului care a murit pe loc.

”În cele câteva minute în care s-au aflat în mașină puștii nu au vorbit deloc. Plănuiseră înainte cum să acționeze. Să-i ucidă pe oameni în același timp, într-un atac declanșat la un semn, și să le ia banii și mașina. Când au văzut ce au făcut, că nu e ușor să iei viața unui om, s-au speriat. Cu atât mai mult cu cât au realizat că femeia scăpase. Au abandonat victimele în mașină și au fugit. Nu au mai luat nimic, nici bani, nici mașina pentru care au plănuit crima. De fapt, au mers normal până la casele lor unde s-au despărțit și s-au dus la culcare. Cel mare, cel de 18 ani, a luat cu el cuțitul pe care l-a folosit la omor. Cel mai mic, cel în vârstă de 16 ani, a scăpat arma albă între banchete unde a fost găsită de investigatori”, ne-au dezvăluit surse judiciare.

Elevii-criminali au tăiat gâtul unui bărbat, au înjunghiat o femeie, dar se duceau liniștiți la școală
A urmat șapte zile în care polițiștii călărășeni nu au închis un ochi. Au fost audiate sute de persoane, sate întregi, pentru ca asasinii să fie demascați. Au fost efectuate sute de teste de laborator în baza urmelor de tot felul culese de criminaliști de la locul asasinatului plănuit de cei doi elevi pe parcursul unei săptămâni. Informațiile erau destul de vagi, însă cineva îi văzuse la șosea, la urcarea în mașina soților Constantin, iar informația a fost speculată la maximum de judiciariștii coordonați de cms.șef Marian Iorga, șeful IPJ Călărași.

”Au fost audiate sute de persoane în cele șapte zile. Prin conexarea unor legături, a unor mărturii care-i plasau pe elevi la acea oră pe șosea, s-a ajuns mai întâi la băiatul de 18 ani, el a fost identificat primul. E elev la un liceu din Slobozia. Apoi, s-a ajuns și la cel de-al doilea participant la omor, la puștiul de 16 ani, care învață la un Liceu din Călărași. Amândoi își vedeau liniștiți de viața lor ca și cum nu se întâmplase nimic. Mergeau la școală, se vedeau cu amicii”, au adăugat surse apropiate anchetei.
La trei zile după asasinat, cel care i-a tăiat gâtul șoferului și-a serbat majoratul unde a petrecut cu amicul său complice
Mai mult, după asasinatul comis cu o brutalitate ieșită din comun, Sorin – cel care i-a tăiat gâtul șoferului în spatele căruia s-a așezat pe bancheta mașinii -, și-a serbat majoratul trei zile mai târziu. Pe banii părinților care habar n-au avut că fiul lor e un criminal feroce care a tăiat gâtul unui om până când polițiștii nu le-au bătut la ușă, Sorin dat o petrecere de pomină la care și-a invitat toți prietenii, inclusiv pe amicul său alături de care a ucis.

”După ce au ucis, ca să se protejeze, și-au zis ei, cei doi adolescenți au stabilit, pe drumul de câțiva kilometri pe care l-au parcurs împreună pe jos de la locul faptei și până acasă, să nu mai vorbească în viața lor despre ce au făcut. Ba chiar și-au jurat unul altuia că nici măcar între ei nu vor mai aminti despre omor. Crima să rămână un capitol închis în viața lor. Să rămână secretul lor. La petrecerea de majorat organizată la trei zile după omor, puștii s-au văzut, dar abia dacă și-au vorbit de teamă să nu facă vreo gafă care să-i trădeze”, au adăugat aceleași surse.

Părinții asasinilor nu mai vor să audă de puștii-cuțitari
Numai că, fix de Ziua Națională a României, la câteva ore după parada militară, Sorin și Cristian au fost luați pe sus de polițiștii călărășeni. Inițial, au încercat să nege, dar cuțitul găsit în casa lui Sorin – cea de-a doua armă folosită la omor -, dar și alte probe i-au trădat. La audieri, cei doi nu au părut marcați de nenorocirea pe care au făcut-o.

”Au recunoscut totul până la urmă. Au povestit nonșalant fiecare detaliu al crimei. Cum au plănuit, cum au cumpărat cuțitele, cum au atacat. Totul. Din felul în care au povestit, nu se vede nici o urmă de regret. Pur și simplu, au arătat că le este indiferent că au ucis. Oricum, vor fi supuși și unor expertize psihiatrice pentru a li se stabili discernământul. Când au auzit că fiii lor sunt asasini, părinții lor au spus că nu mai vor să audă de ei niciodată, că nu mai vor să le pronunțe nici măcar numele”, au completat surse judiciare.

Libertatea.ro

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *