Actualitate

Şase români de la bordul navei Diamond Princess, aduşi în ţară.

Şase români de la bordul navei Diamond Princess, aduşi în ţară.Cei şase români de pe nava Diamond Princess care au cerut să fie repatriaţi au fost aduşi în ţară, sâmbătă dimineaţă, cu o aeronavă militară care a aterizat la Baza Aeriană 90. Ei vor rămâne în carantină 14 zile.
Cei şase cetăţeni români au fost îmbarcaţi la bordul aeronavei puse la dispoziţie, în cadrul mecanismului european de protecţie civilă, de către guvernul italian. Înainte de a se îmbarca în avion, oamenii au fost testaţi de echipa medicală mobilă, rezultatele testărilor fiind negative pentru infecţia cu COVID-19 (Coronavirus).

Aeronava a decolat de la Tokyo şi a aterizat în cursul nopţii la Berlin, de unde cetăţenii români au fost preluaţi de o aeronavă pusă la dispoziţie de Ministerul Apărării Naţionale.
Referitor la cei doi români infectaţi cu coronavirus (COVID-19), MAE menţionează că aceştia sunt în continuare spitalizaţi în Japonia, iar starea acestora de sănătate este bună.

În 13 februarie, Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că un român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în carantină la Yokohama, a fost depistat pozitiv la coronavirus. Şase zile mai târziu, MAE a anunţat un al doilea caz de infectare cu coronavirus la un cetăţean român de pe nava Diamond Princess.

Doi pasageri de pe nava de croazieră Diamond Princess au murit din cauza coronavirusului. Numărul total al cazurilor de îmbolnăvire la bordul navei a ajuns la 624.

sursa

Citeste si...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *