Trimite-ne imagini si mesaje pe WhatsApp - 0757477968

Ne puteti contacta prin e-mail: info@antena24.ro sau pe facebook: facebook.com/antena24.ro

Social

Satul din România unde oamenii NU merg la înmormântări

Satul din România unde oamenii NU merg la înmormântăriDa, ați citit bine. Există un sat în România unde oamenii nu-și mai aduc aminte sunetul trist al clopotelor care anunță trecerea în neființă a vreunuia dintre ei.

Se intampla la Partos, micuta asezare aflata in sudul judetului Timis, despre care se spune ca e ocrotita de Sfantul Banatului – Iosif cel Nou de la Partos.

Majoritatea localnicilor au varsta de peste 70 de ani, iar unii dintre ei bat chiar spre suta. Sunt inca in putere, sanatosi si muncesc cu drag cat e ziua de lunga.

Pana si drumul catre cimitirul aflat la marginea localitatii este unul destul de greu de strabatut. In cimitir crucile arata cat de rar trece la cele sfinte cate un satean.

„Am si eu pe maica-mea, care are 91 de ani, cantorele si cu nevasta-sa 92 si 91, si mai sunt vreo trei-patru de peste 80, din cate stiu”, povesteste un localnic din Partos.

Potrivit aceleiasi surse, lipsa poluarii, mancarea sanatoasa din gradina, lipsa stresului, apropierea si credinta fata de Sfantul Iosif cel Nou de la Partos, dar si timpul care curge altfel, fac, se pare, ca cei care stau in micutul sat banatean sa traiasca mai mult din basmul ‘Tinerete fara batranete si viata fara de moarte’.

sursa 

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *