Extern

Scannere pentru verificarea temperaturii în bazilicile din Vatican

Scannere pentru verificarea temperaturii în bazilicile din Vatican
Scannere pentru verificarea temperaturii în bazilicile din Vatican

Scanare termică la Bazilica Sf. Petru și nu numai pentru a împiedica răspândirea COVID-19

Oamenilor, care doresc să ia parte la liturghiile din Bazilica Sfântul Petru, dar și din alte bazilici papale din Roma, li se va verifica temperatura.

Aceasta este una dintre măsurile luate pentru a stopa răspândirea coronavirusului, potrivit Vaticanului.

Nu s-a spus când vor intra în vigoare noile măsuri. Liturghiile publice vor fi reluate luni în bisericile din Italia, în condițiile stricte prevăzute într-un protocol semnat săptămâna trecută de episcopi din Italia și de guvern.

Bazilica Sfântul Petru se află pe teritoriul Vaticanului în timp ce celelalte trei bazilici – Bazilica Sfântul Paul din afara Zidurilor, Sfântul Ioan din Lateran și Santa Maria Maggiore – au un statut suveran, extrateritorial și, prin urmare, din punct de vedere tehnic, nu fac parte din Italia.

Noile reguli pentru bisericile din Italia includ un număr limitat de participanți, distanțare și purtarea măștilor de protecție, dar acestea nu impun scanare termică, ceea ce înseamnă că bazilicile papale vor avea reguli și mai stricte.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, a declarat că scanarea termică va fi folosită cel puțin în timpul slujbelor de duminică și în zile de sarbatoare religioasă.

Acesta a mai declarat că oficialii fiecărei bazilici în parte vor decide care este numărul maxim de persoane care pot lua parte la slujbele religioase și că poliția Vaticanului, poliția italiană și voluntarii vor controla fluxul.

Matteo Bruni nu a spus când noile prevederi vor intra în vigoare și când Papa Francisc va ține o liturghie de la altarul principal al bazilicii Sf. Petru.

Sursa

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *