Actualitate

SE INTAMPLA ACUM-MApN a rămas fără bani.

SE INTAMPLA ACUM-MApN a rămas fără bani.Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale au anunţat, marţi, că drepturile salariale ale angajaţilor se vor plăti eşalonat în luna septembrie, pe motiv că nu s-a efectuat rectificarea bugetară pe 2017.
În scopul abordării prudențiale a execuției bugetare, în condițiile în care până la această dată nu a fost efectuată rectificarea bugetară pe anul 2017 și necesitatea respectării prevederilor art. 18 din Legea responsabilității fiscal-bugetare nr 69/2010, Direcția financiar-contabilă din M.Ap.N. a anunţat că, în data de 15 septembrie, vor fi plătite sumele aferente soldelor/salariilor nete, fără contribuțiile individuale și impozit, se arată într-un comunicat al MApN.

Potrivit sursei citate, între 21 şi 25 septembrie vor fi plătite contribuţiile angajatorului şi ale angajatului, dar şi impozitul pe venit. După rectificarea bugetară, în jurul datei de 25 septembrie, se vor plăti şi restul drepturilor aferente aferente cheltuielilor de personal, însemnând chirii, normă de hrană.

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a declarat, marţi, la Parlament, că nu a auzit despre problemele privind plata salariilor angajaţilor Ministerului Apărării.

Premierul Mihai Tudose a declarat, marţi, la Parlament, că rectificarea bugetară va fi una pozitivă şi o va prezenta până la sfârşitul lunii septembrie.

Romaniatv.net

Citeste si...