Publicitate
Actualitate

Semneaza petitia „Fără penali în funcții publice”. Da mai departe!

Publicitate

S-a format o petitie contra penalilor in functiile publice, daca doresti o schimbare si o tara curata, atunci semneaza aceasta petitie si o da mai departe, relateaza www.petitieonline.com.

„La ora actuală trăim într-un stat captiv, prizonieri ai unor „găşti de infractori”, numeroase poziţii cheie în România fiind deţinute de infractori sau persoane pe cale să aibă acest statut.

Publicitate

Astfel, doar în Parlament sunt 30 de persoane condamnate penal”

USR au anuntat că o să iniţieze proiectul de lege dar trebuie să nu uităm că USR nu deţine majoritatea în Parlament, aşadar pentru ca demersul modificării să reuşească, va fi necesar sprijinul opiniei publice.

„Nu deţinem majoritatea şi nu îmi imaginez că vom avea o largă susţinere din partea puterii actuale.

De aceea, singura posibilitate ca aceste proiecte să aibă o şansă reală este presiunea publică, presiunea opiniei publice pe care trebuie să o aducem în faţa puterii actuale, această poziţie a opiniei publice trebuie să fie clar exprimată, dar eu cred că în februarie lucrurile s-au cam tranşat din acest punct de vedere şi cred că aceasta e singura modalitate în care putem avea succes cu astfel de proiecte.

Dacă se tem de ceva membrii puterii actuale probabil că se tem că vor pierde masiv la vot, deşi şi asta e o chestiune discutabilă.

Presiunea publică sau faptul că avem sprijinul masiv al opiniei publice”

Dupa cum legea 90/2001 le interzice condamnaţilor penal să facă parte din Guvern, se poate face o lege care să stipuleze condiţii clare pentru cei ce ocupă funcţii publice etc.

Publicitate

Citeste si...