Publicitate
Actualitate

Siguranța cetățenilor, prioritatea polițiștilor sătmăreni

Publicitate

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat în perioada 14-16 ianuarie a.c., activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat peste 370 de sancțiuni contravenționale.

Astfel, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare care au acționat zilnic pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru efectuarea unor activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, au aplicat peste 370 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 83 000 de lei.

Publicitate

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 12 conducători auto și au retras 4 certificate de înmatriculare.

Material lemnos confiscat de polițiștii sătmăreni

La data de 15 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției Valea Vinului au identificat, în trafic, un vehicul cu tracțiune animală, încărcat cu material lemnos.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că tânărul, de 19 ani, care conducea căruța nu deținea documente de proveniență sau aviz de însoțire pentru materialul lemnos.

Astfel, polițiștii au confiscat cantitatea de 1 mc material lemnos, de esență fag, pe care au predat-o în custodie reprezentanților Ocolului Silvic Borlești.

Totodată, tânărul a fost sancționat contravențional.

Bărbat cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de furt de lemne

La data de 16 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Rurală Carei au fost sesizați, de către o femeie, de 50 de ani, din Sânmiclăuș, cu privire la faptul că în cursul aceleiași zile, un bărbat, i-ar fi tăiat și sustras 8 arbori, de esență salcâm, de pe un teren extravilan din comuna Moftin.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii continuă cercetările față de un bărbat, de 53 de ani, din Sânmiclăuș, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Întreaga cantitate de material lemnos a fost restituită persoanei vătămate.

Evenimente rutiere, cercetate de polițiști

La data de 15 ianuarie a.c., un conducător auto, de 38 de ani, din Negrești Oaș, care circula în localitatea Negrești Oaș, a ieșit de pe partea carosabilă și a intrat în șanțul din partea dreaptă a sensului său de mers.

În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a unei femei, de 27 de ani, din Negrești Oaș, pasageră în autoturism.

Conducătorul auto, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
Totodată, acestuia i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii unei eventuale alcoolemii.

La data de 16 ianuarie a.c., în jurul orei 10.45, polițiștii careieni au fost sesizați cu privire la faptul că pe DJ 108 M, între localitățile Tiream și Carei a avut loc un eveniment rutier, soldat cu victime omenești.

Din verificările efectuate la fața locului, polițiștii au constatat faptul că un bărbat, de 38 de ani, din Andrid, aflat la volanului unui autoturism, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă, a intrat în coliziune cu un cap de pod, oprindu-se în poarta de acces a unui imobil.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a unei femei, de 32 de ani, pasageră în autoturism.

Conducătorul auto, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
Totodată, acestuia i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii unei eventuale alcoolemii.

În ambele cazuri, verificările continuă, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Notă: Facem precizarea că, în toate cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Polițiștii rutieri sătmăreni recomandă, în continuare, conducătorilor auto, să țină cont de condițiile meteo și să adopte o conduită preventivă, în trafic.

Eveniment întrerupt de polițiștii sătmăreni

La data de 16 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției Gherța Mică au întrerupt un eveniment privat, care s-a desfășurat la un local din comuna Batarci.

Pentru nerespectarea prevederilor legale, atât organizatorul evenimentului, cât și administratorul societății comerciale au fost sancționați contravențional, cu suma de 1 000 de lei, fiecare.

Totodată, polițiștii au adus la cunoștința administratorului societății prevederile Legii nr. 295/13.12.2021 pentru modificarea și completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Publicitate

Citeste si...