Actualitate

Siguranța cetățenilor, prioritatea polițiștilor sătmăreni

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat ieri, 17 februarie a.c., activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat peste 230 de sancțiuni contravenționale.

Astfel, pe lângă activitățile de control desfășurate în contextul stării de alertă, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au efectuat activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, ocazie cu care aplicat peste 230 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 57 000 de lei.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 17 conducători auto, astfel:

8 șoferi, au fost filmați și înregistrați de aparatul radar circulând cu viteze care au depășit viteza maximă admisă cu peste 50 km/h;
3 dintre aceștia a efectuat depășiri neregulamentare, încălcând marcajul longitudinal continuu;
5 conducători auto nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea drumului public prin loc marcat și semnalizat corespunzător;
un alt permis de conducere a fost reținut de polițiști pentru că șoferul în cauză nu a acordat prioritate de trecere unui alt autovehicul care avea acest drept.

A pus în pericol circulația pe drumurile publice

Ieri, 17 februarie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Satu Mare au depistat un bărbat, de 35 de ani, din Negrești Oaș, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Ciuperceni, având permisul de conducere reținut.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană având dreptul de a conduce suspendat.

Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Citeste si...