Actualitate

Siguranța cetățenilor, prioritatea polițiștilor sătmăreni

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat la data de 23 februarie a.c., activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat peste 150 de sancțiuni contravenționale.

Astfel, ieri, 23 februarie, pe lângă activitățile de control desfășurate în contextul stării de alertă, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au efectuat activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, ocazie cu care aplicat peste 150 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 51 000 de lei.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 11 conducători auto și au ridicat un certificat de înmatriculare.

Exemple:

Polițiștii rutieri, au depistat pe raza județului Satu Mare, 5 conducători auto care au depășit limita legală de viteză, circulând cu viteze cuprinse între 103-125 km/h pe tronsoane de drum cu viteza maximă admisă de 50km/h, respectiv 70 km/h.

Trei conducători auto au efectuat manevra de depășire neregulamentară în zona de acțiune a indicatorului „Depășirea interzisă”.

Doi conducători auto nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea drumului public pe trecere de pietoni marcată și semnalizată corespunzător.

Acțiune a polițiștilor cu ingineri din cadrul R.A.R.
La data de 23 februarie a.c., poliţiştii Secţiei Rurale Satu Mare au organizat o acţiune rutieră în colaborare cu specialiştii RAR, pe raza localității Halmeu, pentru a verifica starea tehnică a autovehiculelor.
Astfel, au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 8 010 lei, la legislaţia ce reglementează circulaţia pe drumurile publice.
Ca măsură complementară, a fost dispusă reţinerea a 2 certificate de înmatriculare.

Citeste si...