Sanatate

Simptome noi pentru varianta indiană de COVID!

Medicii sunt şocaţi, pur şi simplu, de viteza cu care se răspândeşte varianta indiană de coronavirus şi de noile simptome care au fost întâlnite în rândul pacienţilor infectaţi. Situaţiile sunt extrem de grave, spun ei!
Varianta COVID-19 din India, care provoacă ravagii în această ţară, este cea mai infecţioasă din cele apărute până în prezent. Medicii atrag atenţia că totul s-ar putea înrăutăţi, având în vedere că apar noi simptome atipice asociate cu infecţia cu noul coronavirus.
Simptome grave, ce nu erau până acum asociate cu boala provocată de SARS-CoV-2
Printre acestea se numără pierderea auzului, dureri gastrice severe şi cheaguri de sânge care duc la cangrenă, simptome ce nu au fost asociate până acum cu COVID-19.

Medicii au observat la unii pacienţi cheaguri de sânge care se formează în vasele de sânge care alimentează intestinele, cauzând dureri de stomac, acesta fiind singurul simptom pentru unii pacienţi.

Tot mai multe persoane ce se infectează cu varianta indiană suferă de pierderea auzului, inflamaţie în jurul gâtului şi amigdalită severă, afirmă dr. Hetal Marfatia, chirurg de la Spitalul Memorial Regele Edward din Mumbai. „Fiecare persoană prezintă simptome diferite” în al doilea val, afirmă aceasta, potrivit capital.ro.

Citeste si...