Social

ȘOC la Caracal! Ce a ars, de fapt, Gheorghe Dincă în butoi

ȘOC la Caracal! Ce a ars, de fapt, Gheorghe Dincă în butoiLovitură de teatru în cazul Caracal! Specialiștii care au analizat oasele descoperite la liziera unei păduri din apropierea Caracalului au oferit informații noi despre concluziile expertizei.

Gheorghe Dincă a susținut în fața anchetatorilor că acolo ar fi aruncat rămășițele Luizei Melencu, numai că declarația sa nu a fost confirmată de rezultate.

Totul se prezintă într-o nouă lumină după ce Institutul de Medicină Legală a decis să ceară ajutorul… Institutului Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației din Măgurele. Un alt grup de specialiști a efectuat expertiza – de menționat că nu au știut despre ce probe este vorba și de unde au fost prelevate – iar în urma expertizării a fost descoperit tituanium pe oase. Prezența acestui element duce la concluzia că Gheorghe Dincă nu a acționat întâmplător și a știut cum să facă în așa fel încât temperatura din butoiul improvizat în curtea sa să crească foarte mult.
Titaniumul este un element chimic care se găsește și în obiectele pe care Gheorghe Dincă le-a aruncat în foc pentru întreținerea arderii: telefoane, încărcătoare, plăci de bază de calculator. Titaniul ar fi ajuns pe oase printr-un proces de ardere de câteva ore, la peste 600 de grade.

Analizele nu mint
Cercetătorul Ioana Poroșnicu susține că analizele nu mint. „Spectru fluorescență raze x, cu ajutorul căruia identificăm elemente din probe despre care nu știm compoziția chimică, vedem titan, crom, fier și wolfram. Dacă probele au suferit modificări, identificarea nu a suferit modificări, indiferent de procesare. Noi putem identifica compoziția chimică. Analizele nu mint, gradul de eroare este sub 5%”, a a declarat aceasta la România TV.

Specialiștii de la Institutul Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației au mai descoperit că pe oasele din lizieră există particule din cârpe înmuiate în motorină, vaselină, carton bitumat, polistiren, haine. Particulele străine au fost identificate și pe oasele găsite în butoi, iar antropologii susțin că acestea aparțin unui alt corp carbonizat.

sursa

Citeste si...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *