Actualitate

Soferii sunt vizati! Politia Rutiera da amenzi usturatoare pentru un gest banal!

Soferii sunt vizati! Politia Rutiera da amenzi usturatoare pentru un gest banal!Noul Cod Rutier care de fapt au un obicei, fie pe volanul unei masini, motorete s-au a unei motociglete, risca mare amenzi drastice, relateaza bzi.ro.

Pe langa soferi, Codul rutier din tara noastra stabileste obligatia de a controla permanent directia vehiculului si pentru alte tipuri de conducatori. Mai exact, regula se aplica si motociclistilor sau chiar biciclistilor.

In conditiile in care valoarea punctului-amenda stabilita pentru acest an, dar si pentru 2019, este de 145 de lei, amenzile pe care le pot primi cei care lasa liber in timpul mersului volanul, ghidonul sau maneta de comanda a vehiculului sunt in valoare de 290 sau 435 de lei.

Suplimentar, Regulamentul pentru aplicarea Codului rutier stipuleaza ca, pe langa interdictia de a lasa liber in volanul, ghidonul sau maneta de comanda, conducatorul autovehicului nu trebuie “sa opreasca motorul ori sa decupleze transmisia in timpul mersului”.

„Sanctiunile aplicate pentru nerespectarea legislatiei rutiere sunt impartite in clase, in functie de gravitatea abaterilor.

Amenzile din clasele I-IV de sanctiuni se aplica doar persoanelor fizice, iar cele din clasa a V-a se aplica strict persoanelor juridice”, scrie avocatnet.ro.

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *