Trimite-ne imagini si mesaje pe WhatsApp - 0757477968

Ne puteti contacta prin e-mail: info@antena24.ro sau pe facebook: facebook.com/antena24.ro

Social

Somajul tehnic nu va mai fi acordat, dupa 15 mai

Somajul tehnic nu va mai fi acordat, dupa 15 mai
Somajul tehnic nu va mai fi acordat, dupa 15 mai

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat ce se va întâmpla cu șomajul tehnic după data de 15 mai, dată la care expiră starea de urgență și multe dintre restricții se vor ridica.
Ministrul Muncii a subliniat faptul că se doreşte înlocuirea şomajului tehnic cu o măsură activă pentru a fi reluată activitatea.

Somajul tehnic dupa 15 mai. Ce spune ministrul Muncii
Violeta Alexandru a precizat că vrea să înlocuiească șomajul tehnic cu o măsură activă, mai exact este vorba despre suportarea de către stat a unei părți a salariilor date de către angajatori.

Ea a mai adăugat că la început sprijinul va fi mai consistent, apoi se va diminua.

Intenţia noastră e să înlocuim şomajul tehnic cu o măsură activă, adică suportarea de către stat a unei părţi a salariilor date de angajatori. Trebuie să facem o analiză a sectoarelor care au suferit şi cum au suferit. Intenţia noastră e să transformăm acest mecanism într-o măsură de sprijin activ. Sprijinul va fi mai consistent la început, apoi diminuat. Dorinţa e să înlocuim şomajul cu măsură activă pentru a fi reluată activitatea.
Admit că premisa de la care plecăm e că raţiunea şomajului tehnic şi continuarea cu alte măsuri e aceea a menţinerii continuităţii dintre angajat şi angajator. de aceea nu am făcut o investiţie în măsurile clasice de şomaj. Noi ne-am asumat că ne dedicăm măsura şomajului tehnic pentru că el înseamnă suspendarea temporară a contractului. Nu înseamnă că nu sunt atentă la contractele încetate. Ele sunt puţin peste 260.000. Sunt entităţi care au plătit şomajul din fondurile proprii”, a spus Violeta Alexandru

sursa

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *