ActualitatePolitica

SONDAJ! Sunteti de acord cu decizia lui Klaus Iohannis de a face referendum pentru gratiere si modificarea Codurilor Penale?

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis a decis, vrea sa faca referendum in ce priveste legea gratierii si a Codurilor Penale, acesta nu este deacord cu gratierea puscariasilor si a celor penali din parlament, relateaza www.gandul.info.

Presedintele a cerut parerea poporului roman, daca este de acord cu initierea lui pentru a convoca acest referendum pe aceasta tema a graţierii şi modificării Codurilor Penale, după ce ministerul Justiţiei a elaborat două proiecte de ordonanţă în acest sens.

 „Voi supune acestă temă dezbaterii publice şi votului popular. Voi începe demersurile pentru un referendum prin care românii vor putea să spună dacă sunt de acord”, a spus şeful statului.

Potrivit legii, preşedintele trebuie să consulte Parlamentul care are termen 20 de zile calendaristice de la solicitarea şefului statului să prezinte un punct de vedere asupra referendumului iniţiat de acesta.

Aici puteti vota.

Citeste si...