Politica

Sorin Cîmpeanu: Ministerul Educației va publica regulat lista localităților cu rata de infectare aferentă

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că au fost luate mai multe măsuri stricte în ceea ce privește redeschiderea școlilor, iar una dintre acestea se referă la publicarea periodică a listei localităților cu rata de infectare aferentă. Totodată, el a precizat că scenariul verde se oprește la pragul de unu la mie.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, noi precizări despre redeschiderea școlilor

Ministerul Educaţiei a publicat astăzi şi va publica regulat lista localităţilor cu rata de infectare aferentă, provenită de la Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei, listă care are incluse şi focarele, iar de săptămâna viitoare şi DSP, şi CNCCI vor avea aceeaşi listă, nu vor mai avea diferenţe. Noi am venit în întâmpinarea acestei exigenţe publicând pe site-un Ministerului Educaţiei direct lista mai restrictivă din perspectiva scenariilor, pentru a nu avea treceri bruşte de la un scenariu mai permisiv de calcul la un scenariu mai exigent de calcul. Deci lista publicată de Ministerul Educaţiei este mai exigentă”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației susține că sunt „exigențe sporite” în ceea ce privește redeschiderea școlilor în siguranță.

Pentru alte domenii, scenariul verde merge până la o rată de infectare de 1,5 la mia de locuitori. Cu siguranţă aţi observat diferenţa, pentru şcoli, scenariul se opreşte la unu la mia de locuitori. Deci este deja un scenariu mai restrictiv gândit tocmai pentru a asigura siguranţa sanitară a elevilor atunci când sunt toate şcolile deschise. Am fi putut merge şi noi până la o rată de infectare de 1,5 deci am fi avut mai multe şcoli deschise integral . Este o măsură de precauţie pentru că deschiderea şcolilor s-a făcut cu un maximum posibil prudenţă. Sunt exigenţe sporite cu privire la deschiderea şcolilor. Şi faptul că am publicat lista mai restrictivă şi faptul că ne-am oprit la unu la mie şi nu am mers până la 1,5 la mie”, a mai adăugat ministrul Sorin Cîmpeanu.

sursa

Citeste si...