Actualitate

Soțul româncei salvate din hotelul distrus de avalanșă: „Am vrut să plecăm cu o zi mai devreme”

Giampiero Parete, unul dintre supraviețuitorii avalanşei care a distrus un hotel din centrul Italiei, a povestit ce s-a întâmplat în timpul şi înainte de tragedie, relatează Corriere della Sera. Între timp, salvatorii au scos-o pe soția acestuia, românca Adriana, dar și pe cei doi copii ai cuplului de sub dărâmăturile hotelului. Aceștia au supraviețuit timp de 43 de ore în clădirea distrusă de avalanșă.

Italianul a acordat interviu joi seară, atunci când echipele de salvare căutau supraviețuitori în hotelul distrus în urma avalanșei. De atunci, Adriana și cei doi copii ai săi au fost scoși în viață din clădire, la mai bine de 43 de ore de la tragedie. Cei patru se aflau la hotelul Rigopiano pentru o scurtă vacanță.

“Sâmbătă, fiica mea a împlinit şase ani, săptămâna viitoare este (aniversarea – n.r.) soţiei mele. Sărbătorisem deja la un restaurant din Montesilvano. Însă cea mică voia să vadă zăpadă. Am mai fost de două ori la Rigopiano. Eu nu trebuia să lucrez, iar copiii nu aveau absenţe (la şcoală – n.r.), deci îi puteam lua trei zile. Aşa că am profitat de preţul redus din timpul săptămânii şi am plecat”, spune italianul.

Citeste tot pe libertatea.ro

Citeste si...