Sanatate

Specialistii anunta avertisment. Primul val de virusul coronavirus in lume: „Trebuie sa ne pregatim pentru al doilea”

Specialistii anunta avertisment. Primul val de virusul coronavirus in lume: “Trebuie sa ne pregatim pentru al doilea”

Specialistii anunta o asemanare de virus ca si gripa sezoniera, se reconsidera venirea cazurilor de epidemie in vara, odata cu venirea calduri, relateaza spynews.ro.

De astfel, in cazul in care creste temperaturile, acest lucru ii ajuta pe virusologi pentru a face un antidot impotriva noului coronavirus.

Totuși, Nelson Michael, medic specialist în boli infecțioase al armatei americane, consideră că odată cu instalarea perioadei reci, virusul ar putea să lovească din nou.

„Este foarte important să se înţeleagă că tot ce facem noi acum şi toate măsurile luate sunt pentru a ne pregăti pentru al doilea val al epidemiei”, mai spune specialistul american.

„Gripa obişnuită şi alţi coronaviruşi cunoscuţi, au tendinţa de a acţiona sezonier, cu epidemii care ating apogeul în lunile de iarnă, în emisfera nordică.

Cu toate acestea, nu ştim dacă şi Covid-19 va urma aceeaşi tendinţă. Sperăm – acesta este termenul corect, sperăm – că vara va reduce numărul de îmbolnăviri.”, potrivit lui Brittany Kmush, expert în sănătate publică la Universitatea Syracuse din New York.

„Acum este pur şi simplu prea devreme să putem spune dacă vom avea o tendinţă sezonieră, în cazul Covid-19.

Dacă numărul de infecţii va scădea în timpul verii, cred că ar fi o bună idee să ne pregătim pentru lunile de iarnă care vor urma”, a mai explicat specialistul.

 

Citeste si...