Actualitate

Stareţul Mănăstirii Bixad a murit-Mesaje antivacciniste transmise de reprezentanți BOR

Încă un deces în rândul reprezentanților BOR, cauzat pe fondul pandemiei de COVID-19. Stareţul Mănăstirii Bixad din judeţul Satul Mare, arhimandrit Emanuil Rus, a murit joi la vârsta de 68 de ani, în urma complicațiilor bolii, transmite Radio Cluj, citat de Rador. Starețul refuzase vaccinarea și era un antivaccinist convins, potrivit Radio Cluj.

Starețul Emanuil Rus a fost internat de mai multe zile pe Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Satu Mare, fiind intubat după ce în urmă cu mai multe săptămâni a făcut o formă severă a bolii, scrie g4media.ro.

În anii 80, pe vremea când trăia la Mănăstirea Rohia, părintele Emanuil Rus a salvat manuscrisul „Jurnalul Fericirii” al scriitorului şi călugărului Nicolae Steinhardt, apărut postum la Editura Dacia, în anii ’90.

Un alt reprezentant al bisericii care militează împotriva vaccinării este IPS Teodosie.

Arhiepiscopul Tomisului a fost invitat, joi seara, la emisiunea „Dialog duhovnicesc” de la Radio Dobrogea. CNA a amendat postul deţinut de Arhiepiscopia Tomisului, Radio Dobrogea pentru alte afirmaţii făcute de acesta despre vaccinarea anti-Covid.

„Această perioadă este neobişnuită, nu a mai fost alta ca aceasta. Boli au fost, dar nu ca cea de acum, care este atât de controversată şi controversată nu doar pentru noi, care nu avem cunoştinţe de medicină, ci chiar pentru mulţi medici. Chiar între medici există nişte contradicţii pentru că este o boală care are un statut aparte. Marii specialişti spun că a fost făcută în laborator unde cei care au promovat-o sunt primii care au promovat şi vaccinurile. Sigur că e îngăduită de Dumnezeu, indiferent, boala este, nu putem să o negăm. Unii spun că nu este deloc. Cum să nu fie deloc, că nu s-ar putea minţi aşa pe scară mare. Dar este o boală neobişnuită, o boală în care, cum spune Scriptura: ascultă Israele, prin tine însuţi îşi vine pierea”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

sursa

Citeste si...