Stiri Nationale si Internationale.

Statele Unite și Coreea de Sud au convenit să suspende manevrele militare comune


Statele Unite și Coreea de Sud au convenit să suspende pe termen nedeterminat exercițiile militare comune, după cum a decis președintele american, Donald Trump, după întrevederea cu liderul din Coreea de Nord, Kim Jong-Un, relatează site-ul agenției Reuters.
“Pentru a susține rezultatul summitului din Singapore, în coordonare cu aliații din Coreea de Sud, secretarul Apărării, James Mattis, a suspendat pe termen nedeterminat exercițiile militare comune. Este vorba de exercițiul Protectorul Libertății și de două programe pentru instruirea membrilor Forțelor navale sud-coreene, manevre care urmau să aibă loc în următoarele trei luni”, a anunțat Dana White, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

“Coreea de Sud și Statele Unite au decis amânarea pe termen nedeterminat a exercițiilor militare comune care erau programate în următoarele trei luni. Este vorba de un efect al reuniunilor la nivel înalt între SUA și Coreea de Nord și între Coreea de Sud și Coreea de Nord. Pot exista și măsuri suplimentare în cazul în care Coreea de Nord continuă cooperarea productivă”, a confirmat Ministerul sud-coreean al Apărării.

Reporterntv.ro

Distribuie

Daca ti-a placut acest articol DISTRIBUIE-L sa-l vada si prietenii tai!

Dacă ați fotografiat sau filmat subiecte care pot deveni o știre le puteți trimite pe adresa de email: [email protected]


Tags

Lasă un răspuns

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.