Sport

Stephanie Travers în momentul „suprarealist” a devenit prima femeie neagră de pe un podium F1

În timp ce Lewis Hamilton și-a sărbătorit victoria la Marele Premiu al Stiriei din sezonul trecut , un membru al echipei Mercedes a apucat-o pe Stephanie Travers și i-a spus că este căutată pentru ceremonia podiumului.

„Prima mea reacție a fost:” Ești sigură? Nu cred că ai persoana potrivită – nu sunt eu! „, Își amintește ea. „Dar totul s-a întâmplat atât de repede și înainte să-mi dau seama, mă urcam pe podium”.
După cum este obișnuit, Mercedes alege un membru al echipei pentru a urca și a colecta trofeul constructorilor în numele lor și Petronas, titlul Mercedes și partener tehnic, după fiecare victorie în cursă.
A fost un moment agitat pentru Travers – un inginer de fluide pe șină – care a fost selectat, deoarece a devenit prima femeie neagră din istorie care a stat pe un podium de Formula 1.
„Încă nu pot să-l exprim în cuvinte pentru tine”, îi spune ea Amandei Davies CNN. „A fost un moment atât de suprarealist pentru mine și o ocazie importantă pentru mine și familia mea. Nu am avut timp să-mi informez familia în prealabil, dar părinții mei adoră sportul, așa că au fost acolo de acasă, urmărind, țipând.
„Sora mea mi-a trimis videoclipuri după aceea, așa că, pentru a vedea răspunsul lor și răspunsul pe care l-am primit din întreaga lume, mi-a atins inima și sunt atât de recunoscător Petronas și Mercedes că mi-au permis să îi reprezint pe podium.”
Într-o lungă postare pe Instagram după cursă, Hamilton a adus un omagiu lui Travers pentru că a fost selectat din mai mult de 7.000 de candidați și pentru că a dorit să „inspire copiii negri și copiii de culoare să creadă că și ei pot face asta”.
În acest moment, Travers recunoaște că nu era conștientă că face istorie, dar a rămas „complet fără cuvinte” atunci când i s-a arătat după aceea. „Emoțiile tocmai mi-au venit”, spune ea.
sursa