Actualitate

Stiri Maramures – Drumari din Maramureș amendați de polițiștii rutieri

Pe drumurile naționale sunt probleme urgente care trebuie rezolvate până să înceapă să cadă primii fulgi de nea. Timpul este scurt, iar drumarii trebuie să acționeze la capacitate maximă dacă nu vor să îi apuce iarna cu lucrările nefăcute.

Este cazul drumului național care face legătura între Baia Mare și Târgu Lăpuș, drum lăsat de izbeliște de drumari pe o bună porțiune din acesta. Denivelările existente sunt foarte periculoase în sezonul rece pentru șoferi, iar drumarii trebuie să ia măsuri urgente de remediere a acestora.

În ultima perioadă am înregistrat o serie de deficiențe în ceea ce privește fluența traficului rutier pe principalele artere de acces în municipiul Baia Mare. Aceste deficiențe au fost generate în special de modul în care executanții lucrărilor de întreținere a drumului public și-au făcut treaba. Cu precizarea că nu au respectat întrutotul condițiile și intervalele orare impuse prin avizele eliberate de către Serviciul Rutier Maramureș. Din aceste motive am aplicat o serie de sancțiuni contravenționale a căror valoare depășește suma de 26.000 lei. Totodată, în cadrul discuțiilor oficiale purtate cu administratorului drumului public i-am atras cu fermitate atenția că executantul lucrării trebuie să respecte întrutotul condițiile și intervalele orare impuse de către Serviciul Rutier Maramureș.

Dacă ne referim la drumuri problematice, atunci ne referim la DN1C care face legătura cu Sălajul și Satu Mare, dar și DN18B Baia Mare-Targu Lăpuș. Acolo am înregistrat o serie de deficiențe cu privire la fluența traficului rutier și lucrări executate fără respectarea condițiilor impuse prin acele avize eliberate de noi. Avem asigurări de la administratorul drumului că pe viitor lucrările vor fi executate fără a fi afectată fluența traficului rutier”, a explicat Gheorghe Goth de la Serviciul Rutier Maramureș.

sursa