Extern

SUA cred că Iranul a doborât din greșeală avionul ucrainean cu 176 de persoane la bord

SUA cred că Iranul a doborât din greșeală avionul ucrainean cu 176 de persoane la bordAmericanii cred cu tărie că Iranul a doborât din greșeală avionul ucrainean cu 176 de persoane la bord, susțin mai mulți oficiali de la Washington, citați de CNN.

Teoria, la care încă se mai lucrează, este bazată pe informații din sateliți, dar și pe date colectate de serviciile de informații și militare americane.

În aceeași dimineață în care rachete iraniene au țintit două baze americane din Irak, un avion de pasageri al unei companii ucrainene, cu 176 de oameni la bord, s-a prăbușit la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran.

Oficialii iranieni au transmis că au în posesie cutia neagră a aeronavei, dar n-o vor trimite americanilor.

SUA cred că Iranul a lovit din greșează avionul ucrainean, crezând că sunt sub atac.
De altfel, președintele Donald Trump a declarat că el suspectează că avionul nu s-a prăbușit din motive tehnice, în schimb „cineva de partea cealaltă se poate să fi făcut o greșeală”.
Zbura într-o zonă destul de agitată. Se poate ca ei să fi făcut o greșeală. Unii spun că a fost tehnică. Eu personal exclud complet asta”, a spus liderul de la Casa Albă.

Întrebat dacă este posibil ca avionul să fi fost doborât din greșeală, Trump a răspuns: „Nu știu. Chiar nu știu… Asta depinde de ei. La un moment dat vor ceda cutia neagră”.

sursa

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *