Extern

Suma uriașă plătită de Bill Gates pentru un iaht alimentat cu hidrogen

Suma uriașă plătită de Bill Gates pentru un iaht alimentat cu hidrogenBill Gates a plătit aproape 650 milioane de dolari pe un iaht alimentat cu hidrogen. Nava, al cărei proiect pare desprins din filmele SF, reprezintă cel mai recent indiciu privind interesul miliardarului american pentru carburanţii alternativi, informează B1 TV.

Iahtul, care va fi construit de compania olandeză Feadship, este bazat pe designul vasului „Aqua”, lung de 112 metri, făcut public anul trecut, la Monaco Yacht Show, pentru a atrage miliardari interesaţi de ecologie.

Noul vas al lui Gates va avea un desing revoluţionar care va include rezervoare de 28 de tone pentru stocarea lidrogenului lichid la -252 de grade Celsius.
Combustibilul va fi utilizat pentru a genera energie pentru două motoare de un megawatt prin intermediul unor celule de carburant, care combină hidrogen cu oxigen din aer pentru a produce electricitate şi apă.

Cu toate acestea, vasul va fi dotat şi cu o sursă diesel alternativă, din cauza numărului scăzut de staţii de încărcare cu hidrogen.

Există, totuşi, planuri pentru construirea unor facilităţi de alimentare.
Compania constructoare afirmă că sistemul oferă o viteză maximă de 32 de kilometri pe oră, o viteză de croazieră de 18-20 de kilometri pe oră, vasul având o autonomie de aproape 7000 de kilometri, mai mult decât suficient pentru a acoperi traversarea Atlanticului de la New York la Southampton.

În materialele promoţionale pentru Aqua se pot vedea rezervoarele de hidrogen lichid şi o sală de gimnastică cu o fereastră uriaşă cu vedere spre suprafaţa oceanului la nivelul apei.
Conceptul mai include un pavilion spectaculos şi spaţios al proprietarului, care ocupă jumătatea din faţă de punţii superioare.

Cabina VIP şi alte camere sunt deschise, luxoase şi confortabile, având design japonez minimalist.

Citeste si...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *