Extern

Taiwan: Zeci de oameni uciși în timp ce se prăbușesc trenurile și deraiază în tunel

Cel puțin 50 de persoane au fost ucise și alte zeci rănite după ce un tren care transporta aproape 500 s-a prăbușit și apoi a deraiat într-un tunel din Taiwan.

Trenul cu opt vagoane ar fi lovit un vehicul de construcție care alunecase pe șinele de la gura tunelului.

Salvatorii au pieptănat vagoane grav avariate în interiorul tunelului pentru a găsi supraviețuitori, dintre care unii au spart geamurile pentru a fugi.

Trenul, de la capitala Taipei la Taitung, transporta oameni care călătoreau pentru o vacanță anuală de weekend lung.

Poate că mulți oameni stăteau în picioare pentru că trenul era atât de plin.

Trenul 408 este unul dintre cele mai rapide implementate pe o rețea care este considerată în general sigură. Poate atinge viteze de 130 km / h (80 mph).

Accidentul de vineri este cel mai grav dezastru feroviar din Taiwan din ultimele decenii. Președintele Tsai Ing-wen și-a trimis condoleanțele familiilor victimelor și a dispus o anchetă.
„Zgomot violent brusc”
Accidentul a avut loc la aproximativ ora locală 09:00 (01:00 GMT).

Unele persoane din spatele trenului au putut să plece nevătămate, în timp ce 100 au fost salvate din primele patru vagoane. Mulți dintre morți, răniți și prinși au fost în patru vagoane mototolite din interiorul tunelului.

„Mi s-a părut că a existat o zguduitură violentă bruscă și m-am trezit căzând pe podea”, a spus o supraviețuitoare pentru UDN din Taiwan. „Am spart geamul pentru a urca pe acoperișul trenului pentru a ieși”.

O altă femeie salvată a spus: „Tot corpul meu a căzut pe podea. M-am lovit de cap și a început să sângereze”.

Un supraviețuitor de 50 de ani a declarat pentru Apple Daily că a văzut mulți oameni prinși sub scaunele lor și când a ieșit din trăsură a văzut cadavre peste tot.
sursa

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *