Trimite-ne imagini si mesaje pe WhatsApp - 0757477968

Ne puteti contacta prin e-mail: info@antena24.ro sau pe facebook: facebook.com/antena24.ro

Extern

Țările care fac reclamații dubioase asupra Covid-19 – și ce înseamnă asta pentru lume

În ultimul an, țările din întreaga lume au împărtășit cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS) date despre cazurile Covid-19 și decese – informații care sunt esențiale în informarea luptei globale împotriva bolii.

Cu toate acestea, trei țări se remarcă ca apar fie mai puțin transparente, fie în negare cu privire la amploarea problemei.
Națiunea Tanzania din Africa de Est nu și-a actualizat datele Covid-19 de la începutul lunii mai, lăsând ultimul număr de cazuri confirmate raportate la 509 și numărul de morți la 21.
Națiunea din Asia Centrală a Turkmenistanului, un stat secret, extrem de autoritar, „nu a raportat până acum OMS la niciun caz Covid-19”, potrivit unei declarații a OMS. Dar grupurile pentru drepturile omului spun că boala se răspândește pe scară largă acolo.
În mod similar, Coreea de Nord nu a înregistrat niciun caz de Covid-19. Majoritatea experților consideră că această afirmație este suspectată. Țara exclusivă a testat doar o fracțiune din populația sa de aproape 26 de milioane și are o graniță comună cu China, de unde a început pandemia.
Dr. Dorit Nitzan, directorul regional de urgență al Biroului regional al OMS pentru Europa, a declarat pentru CNN că 14 țări au raportat până acum zero cazuri, adăugând că organizația „nu poate verifica în mod independent dacă zero cazuri raportate reprezintă sau nu absența reală a cazurilor”.
sursa

Citeste si...