Actualitate

Tatăl Alexandrei Măceşanu, citat de DIICOT! Riscă să fie adus cu mandat dacă refuză să vină la audieri

Tatăl Alexandrei Măceşanu, citat de DIICOT! Riscă să fie adus cu mandat dacă refuză să vină la audieriIon Măceșanu a fost citat din nou la DIICOT pentru o nouă audiere, după ce luni părinții Alexandrei Măceșanu au refuzat să predea autorităților cartea de identitate a fetei lor.

În caz că nu se va prezenta, tatăl Alexandrei ar putea fi adus cu mandate și ar putea să fie pasabil pentru o amendă consistentă.

Ion Măceșanu ar urma să fie audiat din nou la sediul central al DIICOT în ziua de joi, 5 septembrie.

Tatăl Alexandrei Măceșanu urmează să fie audiat la DIICOT. Ce se întâmplă dacă refuză să vină
În comunicatul DIICOT, aceștia anunță că: „În caz de neprezentare nejustificată se dispune aducerea în baza unui mandat de aducere.

Totodată, lipsa nejustificată a persoanei chemată să dea declaraţii, sau părăsirea fără permisiune ori fără un mtiv întemeiat a locului unde urmează a fi audiată, se sancţionează cu amenda judiciară de 250 la 5.000 lei“, se precizează în citaţie.

DIICOT a precizat că citația a fost meisă după ce poliţişti judiciarişti şi reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane s-au deplasat la Dobrosloveni, la părinţii Alexandrei, și au solicitat cartea de identitate a fetei. Părinţii au refuzat să predea documentul. În schimb, au cerut să consulte conţinutul expertizei genetice la care anchetatorii făceau referire în documentul prin care li se solicita părinţilor cartea de identitate.
Părinții Alexandrei Măceșanu nu au vrut să predea buletinul autorităților
„La data de 02.09.2019, procurorii DIICOT – Structura centrală au dispus, prin ordonanţă, predarea de către familia victimei M.A.M. a cărţii de identitate aparţinând minorei, în acest sens fiind delegaţi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova. Persoanele menţionate mai sus împreună cu un reprezentant al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Zonal Craiova – s-au deplasat la domiciliul părinţilor victimei minore, au adus la cunoştinţă acestora ordonanţa dispusă in cauză, precum şi concluziile raportului de expertiză genetică. Familia victimei a refuzat să predea cartea de identitate aparţinând victimei minore, motivând faptul că solicită să consulte conţinutul concluziilor respectivului raport. În acest sens s-a încheiat un proces verbal in care a fost consemnată poziţia părinţilor, iar în urma consultării ofiţerilor de poliţie judiciară cu procurorii de caz, s-a dispus citarea părinţilor victimei minore la sediul DIICOT – Structura centrală pentru a li se pune la dispoziţie concluziile documentului. Citaţia a fost emisă, părinţii victimei minore luând la cunoştinţă şi semnând în nume personal“, se arată în comunicatul DIICOT
Drept urmare, tatăl Alexandrei Măceșanu ar urma să ajungă joi, 5 septembrie, la DIICOT, în calitate de parte civilă. Audierea este programată la ora 10:00 dimineața

sursa

Citeste si...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *